Home In de media

In de media

door Manon van Leeuwen
In de media

Voor Gr United schrijf ik blogs over duurzaam leven

 


 

Duurzaam douchen voor eco klunzen

5 september 2018

Vandaag ga ik op tijd komen. Want vandaag laat ik geen houten wattenstaafjes afbreken in mijn oor. Glij ik niet uit over de stukjes kokosvet die ik gebruik als body olie. Maak ik geen vlekken op mijn jurk met de te korrelige zelfgemaakte baking soda. Vandaag heb ik zelfs tijd voor een insta waardige smoothie bowl. Blij spring ik in mijn vintagejurkje….

Klik hier om mijn hele blog te lezen.

 


 

Van jaren 80 disco naar eco vintage, het duurde even

1 oktober 2018

Sommige van mijn rokjes hebben zakelijke deals gesloten. Mijn soulpijpbroeken zijn op festivals geweest. Mijn vintage jurkjes hebben in Parijs gewoond en mijn leren jasjes hebben achterop een motor gezeten. Hoe leuk is dat.

Minder leuk is dat ik niet altijd op de hoogte ben van de leeftijd van mijn nieuwe vriendinnen. Splitjes op leeftijd kunnen scheuren. Gelukkig zijn er altijd collega´s die naaisetjes in hun tas hebben als ik net even te diep buk om de stekker van mijn laptop in het stopcontact te doen. Dezelfde collega´s die mij er tijdens een meeting op wijzen dat ik niet mijn leesbril, maar mijn 3D bril van de vorige bioscoopavond uit mijn te grote vintage tas vis en op mijn neus zet…

Klik hier om mijn hele blog te lezen.

 


 

Ik klap tijdens de landing. Ik klap voor de natuur.

4 november 2018

Op de luchthaven zie ik al die mensen als mieren in een mierenhoop naar hun gate rennen. Ik zie het tegenovergestelde van warmte, rust en natuur.

Ik zie stress, drukte en overal koffers op de band. Koffers vol met spullen ver hier vandaan die zo leuk zijn om mee naar huis te nemen, maar eigenlijk niemand op zit te wachten.

Ik zie vliegtuigen achter elkaar aan taxiën alsof het een file op de A2 is. Ik doe net alsof het hier niet leuk is en praat mezelf moed in. Want over een jaar of 5 zijn er vast elektrische vliegtuigen of vliegtuigen op waterstof houd ik me voor.

Ik klap tijdens de landing. Niet omdat ik trots ben op de piloot, maar op al die mensen die het vliegtuig een tijdje inruilen voor de fiets, trein of elektrische auto. Ik klap voor de natuur.

Klik hier om mijn hele blog te lezen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. Ik ga er vanuit dat je hier oké mee bent, maar je kunt het uitschakelen als je dat wenst. Oké Lees meer