Home Lifestyle Love life en love eco deo

Love life en love eco deo

door Manon van Leeuwen
eco deo test

Als je de DIY een beetje volgt zie je dat je eigen verzorgingsproducten maken, best makkelijk en leuk is.  Geen plastic meer, zelf je vegan ingrediënten kiezen en vooral ook zorgen voor low impact. Een kleine footprint dus. Beter voor je huid, je gezondheid en het milieu. Je bent lekker duurzaam bezig en het is ook nog eens leuk voor je portemonnee. Ik nam de proef op de som en vergeleek zelf knutselen met een paar van de superleuke eco varianten die overal te koop zijn. Je badkamer knapt trouwens ook behoorlijk op van deze producten. Weg schreeuwerig plastic, welkom eco design!

We Love The Planet deodorant crème in een leuk doosje

Op de website lees ik dat de crème deodorant van We Love The Planet bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten en biologisch is gecertificeerd. Er zijn geen synthetische en hui belastende ingrediënten aan toegevoegd en de deodorant bevat geen aluminium. De deo is een Nederlands initiatief. Helaas is de deo niet 100% vegan omdat er bijenwas aan toe is gevoegd.

we love the planet deo

Het is een lekkere smeerbare deo die niet prikt onder je oksel. Een heel klein beetje korrelig als je het net op smeert. Je moet er wel van houden om de crème met je vingers onder je oksels te smeren. De crème wordt best  snel opgenomen in je huid trouwens. De potjes zien er superleuk uit en passen handig in je tas. Ze zijn bovendien plasticvrij, een absolute must voor mij. De deksel sluit goed. Dat is  heel belangrijk omdat bij warm weer het goedje wel een beetje zacht wordt. Dat is een nadeel van al deze natuurlijke varianten. Deze deodorant kost voor 48 gram € 11,50 en is vaak in de aanbieding. Ik probeerde de lichtblauwe ‘Forever fresh’ de roze “Sweet Serenity’. Citrus met fruit en rozenolie met honing. Ik vind ze allebei echt lekker ruiken, maar mijn voorkeur gaat voor deo naar een frisse geur, de blauwe dus. De deodorant beschermt best goed. De baking soda die erin zit zorgt voor de absorbatie van de geurtjes en dit werkt echt! Bij intensief sporten nog wel een keertje extra smeren. Ik kreeg er geen vlekken van in mijn kleding. De substantie wordt bij warm weer wel een stukje zachter, deksel goed dicht doen dus. Als je zuinig bent doe je er twee maanden mee.

Do It Yourself Deodorant

Als je een beetje googled vind je heel veel recepten om zelf deo te maken. Ik ben een groot voorstander van low impact producten die vegan en plasticvrij zijn. Dus daar zit al direct een enorm pluspunt. Ik probeerde deze:

  • 2 tl baking soda
  • 4 tl arrow root powder
  • 4 tl ongeraffineerde kokosolie (+ evt 4 tl Shea Butter)
  • 10 druppels essentiële olie in een geur naar keuze
  • een klein potje met een dekseltje die goed droog is

diy deo

Meng de soda met de arrow poeder. Als je dit niet in huis hebt, kan maizena ook. Je kan er voor kiezen om het kokosvet te laten smelten of het op kamertemperatuur met de vork door de poeder te prakken. Ik koos voor het smelten. Je kunt er ook nog 4 tl Shea Butter aan toevoegen, dan wordt de deo meer creamy.  Daarna even in de koelkast laten uitharden. Ik maakte beide varianten. De substantie is best okay, maar de basisgeur niet. Eigenlijk reukloos en ik hou wel van een geurtje. Gelukkig verandert dat met het dubbele aantal voorgeschreven druppels van mijn favoriete lavendelolie. Het resultaat is super goed. Ik had er ook een gemaakt met tee tree oil, maar dat prikte onder mijn armen. Met Shea Butter erin vind ik fijner smeren en wordt minder hard. Ik ga meer geurtjes maken en potjes sparen. Dit goedje kost twee kwartjes denk ik en gaat minstens een maand mee. Niet iedereen kan tegen de oliën, let daar dus wel goed op. En hou er rekening mee dat als het warm wordt, je deo weer verandert in gesmolten olie. Bewaren in de koelkast in de zomer dus.

In mijn blog Pippi die ik schreef voor GrNUnited lees je mijn hele verhaal over dit DIY avontuur.

NUUD deodorant crème in een tubetje

NUUD is een deodorant op basis van een geurloze crème. Op de website lees ik dat NUUD een 100% natuurlijke vegan deo is zonder aluminium, chemicaliën, geurstoffen, zouten en alcohol.

NUUD deo

Ze maken grappige reclame waarin ze pretenderen dat je het op kan eten. Dat wordt hen in de media niet altijd in dank afgenomen. Jammer, iedereen snapt toch wel de essentie zou je zeggen. Anyway, NUUD is best een fijn smeerseltje en werkt echt goed. De prijs voor een tubetje is 12,95 voor 15 ml. Als je heel zuinig doet, kun je hier een maand mee doen. Dat komt omdat je het maar 1x per 2 a 3 dagen hoeft op te smeren. Dat werkte bij mij niet echt. Ik ben ook wel het type dat graag elke ochtend alles weer insmeert met een nieuw fris geurtje. Ik moet hier dus nog erg aan wennen. NUUD is wel 100% vegan. De tube is plasticvrij en gemaakt van suikerriet en wordt CO2 neutraal verzonden. Bioplastic mag trouwens niet zo maar in de gft bak en moet gewoon bij het restafval. Ik heb toch liever een glazen potje. Je moet er ook in dit geval weer van houden crème met je vingers onder je oksels te smeren. Het smelt niet, is geurloos en laat geen vervelende vlekken achter in je kleding.

Ben & Anna de vrolijke deo stick

Op de website lees ik dat Ben en Anna uit verzet tegen de vervuilende grondstoffen en vervaardigingswijze van vele deo’s hun eigen serie hebben ontwikkeld. Hun deo sticks zijn verpakt in karton en hebben super lekkere geuren. Ze zien er ook echt heel leuk uit.

ben en anna deo

Het wordt in Duitsland gemaakt. Als je geduld hebt met het aanbrengen, smelt de deo in je oksel als je de stick er een tijdje tegenaan houdt en voorkom je brokkelen en afbreken. Soms is het lastig de deo omhoog te schuiven. Ik kreeg er wel nostalgische gevoelens bij. Het deed me denken aan de prikkebeen ijsjes van vroeger. Sorry, generatiekloof voor velen, I guess. De deo werkt supergoed, gaat best lang mee en kost 7,99 voor 60 gram. Na een maand wordt het karton wel een beetje plakkerig door het heen en weer schuiven. Het laatste beetje moet je er uit pulken, maar ik vind het allemaal de moeite waard. Vooral omdat het restant gewoon bij het oud papier kan!

Lavendel deodorant van Leven zonder afval

Deze homemade, 100% natuurlijke deodorant werkt goed en smeert lekker. De deodorant is gemaakt door Emily Jane van levenzonderafval.nl. Lekker nederlands dus.

leven zonder afval deodorant

Het is een crème die goed uitsmeert. Helaas gaf het bij mijn zijden bloesje wel wat vlekken. En je moet er zoals bij vele eco varianten wel van houden om het met je vingers uit te smeren. Het schattige potje kun je kopen op haar website en kost 6,95 voor 100 ml. Je kunt het ook zelf maken met kokosolie, maizena, baking soda, glycerine en lavendelolie. Het recept staat ook op haar blogspot.

 

Genoeg keuze dus en ook best heel veel kwalitatief goede eco, low impact, vegan en plasticvrije leuke deo’s! Ik wil nooit meer iets anders en heb er nog veel meer gezien die ik ga uitproberen. Wordt vervolgd dus!

Lees ook:

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. Ik ga er vanuit dat je hier oké mee bent, maar je kunt het uitschakelen als je dat wenst. Oké Lees meer