Home Over mij

Over mij

door Manon van Leeuwen
Over mij

Hi!

Ik ben Manon, in my 50s en raak compleet in paniek als ik mijn eco to do list zie. Ik probeer een midlife ecocrisis te voorkomen en wil geen ecorexia 🙂  Manon Loves Life helpt, ordent en geeft rust.

Fijn dat je mij volgt in mijn zoektocht naar het verkleinen van mij eco footprint op deze mooie planeet!

Geïnteresseerd in mooie eco producten? Met ZustainaBox help ik je kiezen!

 

Groen is voor alto’s

Als lid van de generatie X uit een Rotterdams ondernemersgezin was ik nooit zo bezig met het milieu, klimaat en het ecosysteem. Ik hield van de natuur en van dieren, maar ook al snel van spullen. Hard werken, niet lullen maar poetsen en goed geld verdienen was belangrijk. En dan mag je jezelf best een grote leasebak, vrijstaand huis, dure kleding en verre reizen veroorloven.

Groen leven was voor alto’s. Ik struisvogelde er rustig op los en hield de economie lekker draaiend. Totdat ik langzaam ontwaakte, mijn ogen open deed en me rot schrok.

 

Omg.. dit gaat mis

Met 45.000 kilometer per jaar pomp ik met bakken de diesel de ether in, al jaren. ‘S avonds zet ik deze vervuiler naast de tweede diesel op de oprit van ons huis waar ik met mijn drie mannen van 51, 20 en 17 woon. We dragen met onze zoete inval standaard bovengemiddeld bij aan de omzet van onze niet groene energieleverancier. In de winter maakt onze openhaard overuren. De mode wordt hier op de voet gevolgd en garderobes worden door de groeistuipen jaarlijks vervangen. Laptops, TV’s, en Iphones liggen dagelijks aan de laders en worden vervangen als er een nieuw model op de markt komt. Miniaal éénkeer per jaar stappen we in een vliegtuig waar we geen bomen voor terugplanten. En in de winter skien we lachend onder de energie-en watervretende sneeuwkanonnen door. Omg..

 

Groen leven

Gelukkig eet ik al bijna 30 jaar vegetarisch omdat ik beestjes eten zielig vind en echt niet van vlees houd. Per ongeluk draag ik dus best bij aan het verkleinen van mijn footprint, thank god. En ohja, we scheiden natuurlijk keurig ons afval omdat het zo hoort. De mega hoeveelheden plastic verpakkingen die we ons huis in slepen gaan dus in ieder geval in een aparte zak. Flessen in de glasbak en papier gaat naar de voetbal. Een eigen composthoop staat al jaren op mijn verlanglijst.

 

 

Midlife ecocrisis?

Ik houd van dit hectische, comfortabele en luxe leven. Mijn leven dat behoorlijk vol is met een drukke baan, een actief gezin, veel vrienden en familie. Een leven waarin we dankbaar zijn voor de luxe-en gemaksprodukten. Ik houd van buiten zijn. Ik ben graag in de tuin, de duinen, op het strand, de bossen en aan zee. Ik houd van hardlopen, hiken, fietsen en wandelen. Met elkaar of alleen. Waar ook ter wereld. Ik houd van deze planeet. Deze planeet die zoveel moois heeft. Een planeet die we met elkaar aan het verwoesten zijn en daar wil ik niet langer aan mee doen. Maar hoe combineer ik deze twee liefdes zonder in een ecocrisis te belanden? Bestaat er zo iets als een comfortabel groen leven?

 

Manon Loves Life

Mijn ontdekkingsreis naar een eco-neutraal leven start tijdens de dag van de duurzaamheid op 10 oktober 2018.Wekelijks zal ik bloggen en vloggen over het inruilen van mijn luxe diesel voor een electrisch exemplaar, de start van mijn plastic dieet, mijn nieuwe zero-waste lifestyle, de overgang van vegetarier naar veganist, de aanleg van mijn moestuin, zonnepanelen, composthoop en … en….zoveel meer.

Wil je hier niets van missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Ik ben benieuwd naar wat je hier allemaal van vindt en wie je bent. Je kunt mij ook volgen op

Heb je vragen? Mail mij gerust op: info@manonloveslife.nl of vul het contactformulier in.

 

Veel liefs,
Manon

Ik hou van het leven! Doe graag groen en duurzaam. Maar dan wel op een beetje hippe en vooral leuke manier! Eco is namelijk best sexy!

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. Ik ga er vanuit dat je hier oké mee bent, maar je kunt het uitschakelen als je dat wenst. Oké Lees meer